Peres en Arafat eten bij premier Verhofstadt

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres en de Palestijnse leider Yasser Arafat hebben elkaar gisteren in Brussel ontmoet. De Belgische premier Guy Verhofstadt wist hen met moeite te strikken voor een etentje bij hem op kantoor. Peres en Arafat wonen in Brussel een conferentie van ministers uit de Europese Unie en de mediterrane landen bij. Bij het diner was ook de EU-gezant voor buitenlands en defensiebeleid, Javier Solana, aanwezig. Officieel is er ,,alleen over veiligheidsmaatregelen'' gesproken, om het vertrouwen tussen Israël en de Palestijnen te herstellen en de weg te plaveien voor nieuwe vredesbesprekingen. Beide bewindslieden kregen in 1994 de Nobelprijs voor de Vrede, maar de nieuwe Palestijnse opstand heeft `hun' Oslo-vredesproces in bloed gesmoord. Als grootste donor aan dat proces probeert de Europese Unie al jaren om ook een politieke rol te spelen in de regio.