KLM vervoert 18 pct minder mensen

KLM heeft in oktober 18 procent minder passagiers vervoerd dan een jaar daarvoor in diezelfde maand. Dit heeft KLM vanochtend bekendgemaakt. Het is de eerste maand waarin de effecten van de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september volledig zichtbaar zijn.

Op vluchten van en naar de Verenigde Staten vervoerde KLM bijvoorbeeld eenderde minder passagiers. KLM vervoerde 4 procent minder vracht. De beladingsgraad van de winstgevende business class daalde met 13,7 procentpunt. De beladingsgraad geeft aan hoe goed een vliegtuig gemiddeld gevuld is. De totale beladingsgraad daalde in oktober naar 75,4 procent.

KLM bracht het aantal stoelen per gevlogen kilometer terug met gemiddeld 8 procent, ten opzichte van oktober 2000. Vorige week, het begin van het winterschema, heeft KLM het aantal stoelkilometers nog verder teruggebracht. In totaal vliegt KLM nu ongeveer 15 procent minder.

KLM maakte vorige week bekend voor dit jaar een `significant' verlies te lijden.