Kapper van post-baas: wat is TPG?

Het post- en pakjesbedrijf TPG tobt met zijn naam. In Nederland kent men het postbedrijf onder de naam PTT Post, in andere landen is de naamsbekendheid van de divisie TNT, logistiek en express pakjes, weer groot. Maar van TPG heeft het grote publiek niet gehoord.

,,Als ik bij de kapper ben wordt er op een gegeven moment gevraagd wat ik doe. Als ik dan zeg dat ik bij TPG werk, dan heeft de kapper geen idee waar ik het over heb, dus zeg ik meestal maar dat ik de post rondbreng'', zo vertelde P. Bakker, de nieuwe bestuursvoorzitter van TPG gisteren.

Bakker, die sinds 1 november de leiding heeft bij TPG, zegt dat er hard wordt nagedacht over hoe de bekendheid van de naam – en van het aandeel TPG – groter kan worden. Wellicht dat onder alle divisies en units wordt gezegd dat het een onderdeel is van TPG, of wellicht alles TPG noemen? ,,Je zou ook de naam van PTT Post in TPG kunnen veranderen, maar je gooit dan natuurlijk wel een zeer bekende naam weg'', aldus Bakker.

Wellicht dat er een grote campagne komt om de naam bekendheid te geven als de Nederlandse staat weer wat aandelen TPG verkoopt. De overheid heeft nu nog 35 procent van de aandelen van het voormalige staatsbedrijf in handen. ,,Als de staat weer wat verkoopt en het zijn aandeel bijvoorbeeld naar 10 procent brengt, zouden we een campagne kunnen houden waardoor particulieren ons beter leren kennen en het aandeel meer aantrekkingskracht krijgt voor particulieren.''

Het bedrijf heeft een urgenter probleem. Express pakjes mogen sinds 11 september niet meer met passagiersvliegtuigen worden vervoerd in de VS. Dit kost TPG 250.000 euro (550.900 gulden) per week omdat het bedrijf nu ruimte moet koppen in vrachtlijndiensten. TPG probeert nu samen te werken met vrachtvervoerders.