Campagne voor Ion Antonescu

In de Roemeense Senaat wordt geijverd voor de rehabilitatie van maarschalk Ion Antonescu, de Roemeense leider die van Roemenië in de oorlog een bondgenoot van Hitlers Duitsland maakte, in 1944 door de toenmalige koning Michael werd afgezet en na de oorlog als fascist en oorlogsmisdadiger door de communisten werd geëxecuteerd. Senator Adrian Paunescu – dè hofdichter van wijlen dictator Nicolae Ceausescu – en een collega van de ultra-rechtse Groot-Roemenië Partij van Ceausescu's andere hofdichter, Corneliu Vadim Tudor, hebben voorgesteld de maarschalk in ere te herstellen. Antonescu deporteerde honderdduizenden Roemeense joden naar dodenkampen, maar volgens Paunescu ,,zijn wij niet verantwoordelijk voor de holocaust''. Een oorlogsmisdadiger was Antonescu ook niet: hij werd geëxecuteerd ,,omdat Moskou daar opdracht toe gaf''.