Van Gaal roept Boateng op voor Nederlands elftal

George Boateng is door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen als debutant in de selectie van het Nederlands elftal, dat zaterdag in Kopenhagen een oefenwedstrijd speelt tegen Denemarken. De middenvelder van Aston Villa kwam in het verleden al achttien wedstrijden uit voor Jong Oranje. Doelman Oscar Moens neemt de plaats in van Sander Westerveld, die bij Liverpool op een zijspoor is beland. Van Gaal heeft de keeper van AZ mede geselecteerd wegens zijn relatief jong leeftijd (28). De trainingen van deze week moeten duidelijk maken of beiden een kans krijgen tegen Denemarken. In de selectie van Oranje keert ook Ronald de Boer van Glasgow Rangers terug na een lange tijd van blessures. Bij Jong Oranje, dat vrijdag en volgende week woensdag een EK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Jong Engeland, debuteert Ajacied John Heitinga.

Selectie Nederlands elftal: Doel: Van der Sar, Moens; verdediging: Melchiot, Reiziger, Frank de Boer, Stam, Van Bronckhorst; middenveld: Landzaat, Boateng, Kluivert, Ronald de Boer, Seedorf, Davids; aanval: Makaay, Hasselbaink, Zenden, Van Nistelrooy, Van Hooijdonk.