Timmer herstelt zich na publicatie krantenartikel

Als coach van zijn echtgenote Marianne Timmer deed Peter Mueller zaterdag van zich spreken bij het NK afstanden in Groningen. Tijdens een persconferentie in de Kardinge hield hij een tirade tegen een verslaggever van het Algemeen Dagblad, die onder de kop `De slachtoffers van Timmer' een artikel had geschreven over Timmers mislukte solo-avontuur.

De `slachtoffers' waren vooral degenen die bij de oprichting van Team Timmer betrokken waren tot het moment dat Timmer in de zomer besloot bij SpaarSelect te gaan schaatsen, waar Mueller coach is. Dat verhaal had de tweevoudig olympisch kampioene zaterdagochtend na lezing zodanig van haar stuk gebracht dat ze aanvankelijk niet meer wilde schaatsen op het NK, dat ze vrijdag begonnen was met een tweede plaats op de 500 meter. Na aandringen van onder anderen Mueller reed ze toch, weliswaar ,,aangeslagen'', en niet slecht. Sip maar superieur won ze de 1.000 meter.

Tonny de Jong domineerde het NK, door drie van de vijf afstanden te winnen. Gouden medailles verdiende de 27-jarige Friezin op de 1.500, de 3.000 en de 5.000 meter. Onder de vleugels van coach Peter Mueller verpieterde de Friese allroundster vorig seizoen en zakte ze af naar een bedenkelijk niveau. Ze keerde terug naar de schaatsbond KNSB en bloeit daar weer op aan de hand van coach Ingrid Paul. Met plezier sleutelde ze de afgelopen maanden aan haar techniek. ,,En met Ingrid kan ik over schaatsen praten. Dat miste ik bij Peter'', verklaarde De Jong .