TE KOOP

Boren in stijl

De Esprit van Black & Decker, gebruiksvriendelijke en multifunctionele accuboormachine in design. Verkrijgbaar bij Praxis vanaf 175 gulden (79,41 euro). Informatie: (076) 508 22 60 of op www.blackanddecker.nl

De elegante stroomlijn van de nieuwe Esprit is niet alleen voor het oog bedoeld, maar zorgt ervoor dat moeilijke plaatsen toch te bereiken zijn. Daarnaast is de accuboormachine ergonomisch verantwoord met een softgrip-handvat. Met een ingebouwde elektronische waterpas kun je schroeven en boren zonder twijfel recht de muur in laten gaan. Met het klopmechanisme kunnen probleemloos gaten in de muur worden gemaakt.

Elegant en multifunctioneel dus. ,,Hij ziet er met wat meer toeters en bellen wat anders uit dan een gewone boor'', zegt Bianka Melchels van Praxis in Arnhem. ,,Het apparaat ligt wat fijner in de hand omdat het wat zwaarder is en is zeer gebruiksvriendelijk. Voor de rest schroeft en boort hij gewoon net als andere boren.''

Zelfdenkend licht

Automatisch reflectorachterlicht van Spanninga, dat automatisch aangaat wanneer het donker wordt. Te koop bij Halfords en fietsspeciaalzaken. Meer informatie: Halfords Nederland bv, tel: (0318) 559 195.

Zwoegend door regen en wind hoef je als fietser niet meer te stoppen om de verlichting op de fiets aan te doen. Het lampje gaat nu vanzelf aan. Fabrikant Spanninga ontwikkelde een reflectorachterlicht, dat gaat branden zodra het donker wordt, of bij mist, sneeuw of vlak voor een dreigende regenbui. Twee ingebouwde sensors meten de beweging van de fiets in combinatie met de lichtintensiteit in de omgeving van de fietser.

Het zelfdenkende reflectorachterlicht werkt op slechts één LED-lampje, gevoed door twee 1,5 volt batterijen. Het kan maximaal 130 uur branden. Het licht is eenvoudig te monteren op ded bagagedrager. ,,Het systeem is in principe heel makkelijk'', vertelt Sander Paulussen van Wim Kok Fietsen in Utrecht. ,,Je hebt drie standen, 0, 1 en S. Op S gaat de verlichting automatisch aan bij het donker worden. Je moet hem echter wel weer handmatig uitzetten.''

Kleinste mobiel

One Touch 511 van Alcatel, mobiele WAP-telefoon met interactieve functies. Verkrijgbaar bij telefoonwinkels en elektrospeciaalzaken, adviesprijs 599 gulden. Meestal in combinatie met een abonnement. Informatie: tel: (070) 307 91 11 of op www.alcatel.nl.

De stem van je geliefde of een tienstemmig orkest meldt wanneer er een beller is. Met de One Touch 511 zijn belmelodieën niet meer hetzelfde. Ondanks de kleine maat en het gewicht van slechts 75 gram, biedt de telefoon naast de meerstemmige deuntjes allerlei mogelijkheden, zoals spellen op Nintendo-niveau en de mogelijkheid om per EMS iconen, geluiden en animaties te downloaden en te versturen.

,,Ook al heeft het niet de status van een Nokia, er is veel vraag naar'', vertelt Chris van Rootselaar van BelCompany in Amsterdam. ,,Die meerstemmige belmelodieën zijn echt mooi. Ik moet zeggen dat de One Touch 511 daar vooral in uitblinkt. En in de kleine maat.'' Bij BCC Elektrospeciaalzaken in Eindhoven raakte de telefoon meteen uitverkocht. ,,Hij is nog kleiner dan de kleinste telefoon, die we al hadden. Alcatel heeft hiermee definitief de aanval geopend op Nokia'', aldus medewerker Jaap Phaff.

tekoop@nrc.nl

    • Renske Schriemer