Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Heerlijk weekend. Deze week werd er in Rotterdam gehockeyed om de Champions Trophy. Een vriend van mij was er heen en had een klacht. Volgens mij een terechte klacht. Over het Nederlands elftal? Nee, daar heb ik hem niet over gehoord. Het ging om het promodorp! Wat daar mee was? Te klein! Te weinig ruimte om te drinken. Hutje mutje stonden de kakkers op elkaar. Het was zelfs zo erg dat een deel van het publiek, na de wedstrijd Nederland-Australië, gedwongen was om in het stadion te blijven. Bijna een halve tribune moest naar Engeland-Duitsland kijken omdat er niet genoeg plek was om te drinken. Hij zal geen officieel protest indienen bij de KNHB, maar een klein mailtje zal toch wel die kant uitgaan. Sorry hoor, maar iets meer drinkplaats volgende keer.

Zelf ben ik erg blij dat mijn grote voorbeeld Co Adriaanse tevreden was over de 1-1 tegen De Graafschap. Hij overlaadde zijn ploeg met complimenten. Zo knap teruggekomen na het schlemielige verlies tegen FC Kopenhagen van afgelopen donderdag. Ben ook blij dat hij niet meer op de zaak van de diplomaloze beunhaas Van Basten is teruggekomen. Daar heeft Co korte metten mee gemaakt. De arrogante Marco, die liet doorschemeren dat hij misschien wel iets bij Ajax zou willen.

Wel eens van CIOS gehoord Marco? Weet je van het bestaan van een trainersopleiding in Zeist? Cruijff heeft het papiertje ooit zomaar gekregen. Dat is en blijft een schande!

Met tranen in mijn ogen keek ik naar de turnster Renske Endel. Vooral omdat ik weet hoe moeilijk haar jeugd was. Sterker nog: op haar zestiende wilde ze, getroffen door een verlate puberteit, bijna stoppen met het wankelen op de balk, maar gelukkig, mede dankzij haar ouders, gastouders en niet te vergeten de sportpsychologen, is dat niet doorgegaan. Een prachtige zilveren plak is haar welverdiende loon. De jeugd van turnster Renske Endel is niet voor niks verpest. Heerlijk weekend dus.

    • Youp van ’t Hek