Rentree Ronaldo duurt kwartier

De rentree van Ronaldo bij Internazionale ging gisteren gepaard met een spierblessure. De Braziliaanse spits, die na verschillende operaties aan het kniegewricht twee jaar buiten spel stond, speelde tegen Lecce voor 't eerst in het basiselftal van Inter. Na een kwartier ging de 25-jarige wereldster kermend van de pijn naar de kant. Inter won met 2-0 in San Siro.

Koploper Chievo Verona kwam bij hekkensluiter Venezia niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Beide clubs zijn dit seizoen gepromoveerd naar de Serie A. Het bescheiden Chievo behield een voorsprong van twee punten op Inter. Juventus ontsnapte bij Hellas Verona met een 2-2 gelijkpel. De Franse international Trezeguet zorgde in blessuretijd voor de gelijkmaker van Juventus. Lazio won met 5-0 van Brescia. AS Roma speelde met 1-1 gelijk bij Atalanta Bergamo. AC Milan verloor met 1-0 bij Torino.

In de Spaanse competitie won Real Madrid met 2-0 van aartsrivaal Barcelona. In een slechte, spannende wedstrijd scoorde Morientes voor rust. Figo zorgde tegen zijn voormalige werkgever in blessuretijd voor de beslissing. Bij Real onderscheidde Zidane zich met enkele technische hoogstandjes. Bij Barcelona stonden de Nederlanders De Boer, Cocu, Overmars en Kluivert in het basiselftal.

Deportivo la Coruña blijft na een 5-1 thuiszege op Osasuna koploper in de Primera Division. De Nederlandse invaller Makaay maakte een doelpunt voor Deportivo, dat twee punten voorsprong heeft op Valencia. Barcelona heeft vier punten minder dan de leider. Real moet zeven punten goedmaken op Deportivo.

In de Engelse competitie won Liverpool het beladen topduel tegen Manchester United met 3-1. Op Anfield Road leidde de 21-jarige international Owen de thuisploeg naar de zege. De snelle spits scoorde twee keer voor The Reds. De Noor Riise scoorde met een daverend afstandsschot.

Bij United maakte de Franse doelman Barthez zijn reputatie van grabbelaar waar. Hij was verantwoordelijk voor de derde treffer van Liverpool. De verliezende trainer Ferguson stond witheet langs de lijn. Hij verweet zijn spelers gebrek aan inzet. Titelhouder United zakte naar de zesde plaats op de ranglijst. Liverpool steeg naar de tweede positie.

Leeds United is na een 2-1 thuiszege op Tottenham Hotspur de nieuwe koploper. Aston Villa moest na een 3-0 nederlaag bij Newcastle United afstand doen van de leidende positie. Verrassend was de 4-2 nederlaag van Arsenal op eigen veld tegen Charlton Athletic. The Gunners verspeelden een 1-0 voorsprong en konden pas bij een 4-1 achterstand tegen scoren.

In de Duitse competitie is Bayern München onverslaanbaar. Hamburger SV verloor in het Olympia-stadion met 3-0. De Peruaan Pizarro scoorde twee keer en is verrassend topscorer in de Bundesliga. De Paraguyaan Santa Cruz scheurde een enkelband en staat minimaal zes weken aan de kant. De ziekenboeg van Bayern, dat over twee volwaardige elftal kan beschikken, bestaat verder uit Effenberg, Jeremies en Scholl. Bayern heeft een punt voorsprong op Bayer Leverkusen, dat met 2-1 won van Kaiserslautern. Ballack scoorde twee keer voor de thuisploeg.