Feyenoord, Roda JC en PSV tevreden met loting

De drie overgebleven Nederlandse clubs in het minst prestigieuze Europese voetbaltoernooi zijn niet ontevreden over hun tegenstanders in de derde ronde van het UEFA-Cuptoernooi. Bij de loting gisteren in Genève werd landskampioen PSV aan PAOK Saloniki uit Griekenland gekoppeld, Feyenoord treft SC Freiburg uit Duitsland en Roda JC moet het opnemen tegen Girondins Bordeaux uit Frankrijk.

PSV en Roda beginnen met een uitwedstrijd, respectievelijk op 22 en 20 november. Feyenoord speelt eerst thuis, op 22 november. De returns zijn twee weken later.

Vorig seizoen ontmoette PSV Paok ook al in de derde van de UEFA Cup. De ploeg van trainer Gerets won toen voor eigen publiek met 3-0. Ook het uitduel leverde een zege op: 0-1. ,,We wonnen vrij eenvoudig'', herinnert verdediger Hofland nog. ,,We moeten dus kunnen overwinteren.''

Ook Feyenoord-trainer Van Marwijk toonde zich tevreden, maar hij waakt voor optimisme tegen SC Freiburg. ,,Het is een goede ploeg. Vorig jaar verloren we nog in een oefenduel met 2-0.'' Freiburg staat momenteel tiende in de Bundesliga.

Trainer Leekens van Roda vond eveneens dat hij niet mocht mopperen. ,,Bordeaux heeft een betere ploeg dan wij, maar dat zegt in Europees voetbal niets. We hadden het slechter kunnen treffen.''