Versatel verwacht claim

Versatel heeft in het derde kwartaal 3 miljoen euro opzij gezet in verband met een mogelijke belastingclaim. De voorziening is getroffen in het kader van een schikking waarover op dit moment wordt onderhandeld met het openbaar ministerie (OM) die de strafrechtelijke kant van de claim onderzoekt.

De Belastingdienst overweegt een naheffing over werknemersopties die Versatel in 1999 vooruitlopend op de beursgang heeft verstrekt. Over de opties, die bij het loon moeten worden opgeteld, zou geen of onvoldoende belasting zijn betaald. Versatel betwist de claim, die volgens een persbericht vanochtend kan oplopen tot 10 miljoen euro. Voor dit deel van de claim is nog geen voorziening getroffen.

Versatel benadrukt dat de onderhandelingen met het OM niet betekenen dat het telecombedrijf schuld bekent. Volgens Versatel is er indertijd overleg geweest met de Belastingdienst over de opties. ,,Indien Versatel er in zou slagen met succes haar zaak tegen de Belastingdienst aan te vechten, dan zal zij trachten het gehele of een deel van het mogelijke schikkingsbedrag terug te eisen bij het OM'', aldus een verklaring.