Potterhoekje

Diefstal uit Potterfilm

DRIE GOUDEN MUNTEN en een tovenaarshoed zijn gestolen uit de filmstudio in Londen waar de Harry Potter-film is opgenomen die over twee weken in première gaat. De mensen van de filmmaatschappij kwamen er pas achter dat de spullen gestolen waren, toen ze zagen dat die op een website op internet te koop aangeboden werden. De politie speurt nog naar de daders, maar wil niet zeggen op welke website de gestolen Potterspullen te zien waren.

Vrees: Potterfilm te lang

SOMMIGE MENSEN DENKEN dat de tweeënhalf uur durende film Harry Potter en de Steen der Wijzen, die 22 november in de Nederlandse bioscoop komt, te lang is. `Kunnen kinderen zo lang stil zitten?', vroeg de Britse krant The Independent zich af. Regisseur Christopher Columbus denkt van wel. ,,Als kinderen het volhouden om een boek van 700 pagina's te lezen [hij doelt op het laatste Potterboek, De Vuurbeker], dan kunnen ze ook een tweeënhalf uur durende film uitzitten'', zei hij in het Amerikaanse blad Time.

Hoofdrolspeler onthult duister geheim

DANIEL RADCLIFFE, DE 10-jarige Engelse jongen die Harry Potter speelt, heeft toegegeven dat hij de Potterboeken, toen hij ze op zijn achtste voor het eerst las, niks aan vond. ,,Ik kon er niet echt inkomen. Maar dat had ik met ieder boek.'' Nu is hij om. De film is volgens hem ook erg leuk. Vooral de `Zwerkbal-wedstrijd is cool' zei Radcliffe in een exclusief interview voor de BBC. Ook de kinderen die Ron en Hermelien spelen zijn de door de BBC geïnterviewd; op de kinderwebsite van de BBC zijn de interviews te lezen: news.bbc.co.uk/cbbcnews. Radcliffe verheugt zich al op de opnames voor de tweede Potterfilm, Harry Potter en de Geheime Kamer: ,,De geheimzinnige verhalen over de Basilisk vind ik geweldig'', zei hij.

Uil maakt reclame

DE SNEEUWWITTE POSTUIL van Harry Potter, Hedwig, is degene die reclame maakt voor het Game Boy Harry Potterspel dat binnenkort uitkomt.