`Islam zal zegevieren'

Osama bin Laden heeft de Pakistaanse bevolking gisteren in een brief opgeroepen de ,,islam te laten zegevieren'' en zich tegen te keren tegen de Pakistaanse regering die ,,onder het vaandel van het kruis'' staat.

De brief, die vooral bestaat uit citaten uit de Koran, werd getoond op het televisiestation Al-Jazira. Als de brief inderdaad afkomstig is van Bin Laden, is het de eerste keer sinds de Amerikaanse aanvallen op Afghanistan dat hij van zich laat horen. Met zijn oproep lijkt Bin Laden in te willen spelen op de weerstand die in het land bestaat tegen de Amerikaanse aanvallen op buurland Afghanistan en de hachelijke positie waarin president Musharraf sinds het uitbreken van de vijandelijkheden zich bevindt.

,,De wereld is verdeeld in twee kampen: een onder het vaandel van het kruis, zoals het hoofd van de ongelovigen, Bush, gezegd heeft, en een onder het vaandel van de islam'', aldus Bin Laden. ,,Volgelingen van de islam, dit is de dag waarop de islam moet zegevieren.''