Harry P. verslaat Harry M.

Harry Potter en de vuurbeker van J.K. Rowling is de winnaar geworden van de NS Publieksprijs voor het Nederlandse boek. De Britse jeugdroman versloeg onder meer de Hitler-roman Siegfried van Harry Mulisch. Het is de eerste keer in het 15-jarig bestaan van de voorheen door Trouw gesponsorde Publieksprijs dat een kinderboek wint; de prijs, die bestaat uit 15 duizend gulden en een sculptuur van Jeroen Henneman, wordt uitgereikt na verkiezingen voor lezers boven de 18 jaar. Meer dan 25 duizend lezers konden in de afgelopen weken kiezen tussen Rowling, Mulisch, Isabel Allende (Portret in sepia), Nicci French (Onderhuids), John Grisham (De erfpachters) en Carry Slee (Moederkruid). Harry Potter en de vuurbeker is het vierde deel in een reeks die zeven delen zal omvatten en waarvan het eerste deel in 1998 in een Nederlandse vertaling verscheen. De Publieksprijs werd in vorige jaren gewonnen door Geert Mak, Yvonne Keuls, Marianne Fredriksson, Anna Enquist, Connie Palmen en Adriaan van Dis.