Turkije levert bijdrage aan strijd in Afghanistan

De Verenigde Staten hebben Turkije gevraagd om een militaire bijdrage te leveren aan de strijd in Afghanistan. Turkije heeft daar vandaag positief op gereageerd. Het stuurt een elite-eenheid van negentig man naar Afghanistan. Vermoedelijk gaat het om militaire instructeurs voor de Noordelijke Alliantie om deze verder te bekwamen in de kunst van het oorlogvoeren. Een woordvoerder van de Talibaan in Pakistan zei er gisteren nog vanuit te gaan dat Turkije niet op dit verzoek zou ingaan omdat het een moslim-land is. In Turkije is het echter vooral extreem-links dat de oorlog in Afghanistan afkeurt, omdat het de VS als bron van alle ellende in de wereld ziet. Turkse moslim-fundamentalisten keuren de Amerikaanse acties niet af omdat deze gericht zijn tegen terrorisme.