Selectie Galerie

Orgacom

Het samenwerkingsverband Orgacom, in 1998 opgericht door kunstenaars Teike Asselbergs en Elias Tieleman, heeft als doel kunst te laten integreren binnen bedrijven en organisaties. Orgacom doet onderzoek naar de heersende normen en waarden binnen een bedrijf, organiseert workshops en verbeeldt de uitkomsten daarvan in een kunstwerk. De afgelopen maanden was Orgacom artist-in-residence bij de FHV Group in Amsterdam. De resultaten van die werkperiode zijn te zien op een tentoonstelling in Bureau Amsterdam. T/m 9 dec, Rozenstraat 59, Amsterdam. Di t/m zo 11-17u.

Peter de Graaff

Voor zijn meest recente schilderijen liet kunstenaar Peter de Graaff zich inspireren door beroemde Italiaanse landhuizen en Franse kastelen uit de 17de en 18de eeuw. Op zijn monumentale doeken legt hij de nadruk op de barokke interieurs van de gebouwen en hun sfeer van vergane glorie. Soms schildert De Graaff daaroverheen de plattegrond van de tuin of een detail van een barok ornament, waardoor zijn schilderijen een raadselachtige gelaagdheid krijgen. 3 nov t/m 5 jan in Galerie Podion, Konijnenstraat 16, Amsterdam. Di t/m za 12-18u.

The Photographic Landscape

Op de tentoonstelling The Photographic Landscape toont het Amsterdams Centrum voor Fotografie drie eigentijdse visies op landschapsfotografie aan de hand van solo-exposities van Misha de Ridder, Alexandra Zwaal-Kallos en Jacqueline Gilbert. De Ridder trok het afgelopen jaar met zijn camera door het Westen van de Verenigde Staten en legde het Amerikaanse landschap vast. Zwaal-Kallos reisde door Zuid-Amerika en benaderde het landschap op een abstracte manier. Gilbert toont haar serie Parkgirls and Bushmen, met foto's van zonnende meisjes op grasvelden en mannen die zich verstoppen in het struikgewas. T/m 17 nov, Bethaniënstraat 9, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

Kunstlijn

Op de jaarlijkse manifestatie Kunstlijn, die dit weekeinde in Haarlem en omstreken plaatsvindt, tonen meer dan 180 beeldend kunstenaars hun werk. Tijdens de Nacht van de Galeries, vrijdag 2 nov, zijn 35 Haarlemse galeries tot middernacht geopend. Zaterdag en zondag openen negentig kunstenaars de deuren van hun ateliers voor het publiek. De centrale presentatie van Kunstlijn is te vinden in de Vishal op de Grote Markt in Haarlem. 2 t/m 4 nov, vr 20-24u, za en zo 10-17u.

En verder

Beelden van Tom Claassen t/m 24 nov in Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140, Amsterdam; foto's van Agnes Geoffray t/m 25 nov bij Van Zoetendaal, Lijnbaansgracht 109, Amsterdam;