Leescadeau voor Rotterdammers

Rotterdammers die vanaf 10 november een boek kopen, krijgen daar gratis een boekje van Astrid Roemer bij. Het zogenoemde Leescadeau wordt uitgebracht ter gelegenheid van het Lezersfeest op 10 november in de Rotterdamse Centrale Bibliotheek. Het is de bedoeling dat het Leescadeau voortaan elk jaar wordt uitgereikt, bij wijze van Rotterdams boekenweekgeschenk.

Het Lezersfeest, inmiddels een beschermde naam, wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Tientallen schrijvers uit binnen- en buitenland zullen zaterdagavond op vijf podia in de bibliotheek praten over hun boeken en over andere onderwerpen. Tweede Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven ondervraagt Hella Haasse over de actuele toestand in de wereld. Niet alleen het geschreven woord krijgt aandacht: ook verhalenvertellers en rappers presenteren zich. Het Leescadeau van Astrid Roemer heet Rosa. Behalve als cadeau in de boekwinkels van Rotterdam en enkele gemeenten daarbuiten, gaat het naar alle leerlingen van havo 4 en vwo 5 uit Rotterdam en omgeving. Het boek verschijnt in een oplage van 26.000 en is betaald door de gemeente Rotterdam.