KPN verkoopt opnieuw belang

KPN heeft zijn belang in het Indonesische mobieletelefoonbedrijf Telkomsel voor 668 miljoen euro (1,5 miljard gulden) verkocht aan Singapore Telecom. Telkom, de andere aandeelhouder van Telkomsel die 78 procent in handen heeft, gaat met de transactie akkoord. KPN maakt een boekwinst van 300 miljoen euro op de verkoop, aldus het concern in een persbericht.

KPN zal de opbrengst gebruiken om zijn netto schuldenlast van 23 miljard euro terug te brengen. KPN wil dit jaar voor in totaal 5 miljard euro aan niet-essentiële bedrijfsonderdelen verkopen. Inclusief de verkoop van Telkomsel komt het telecomconcern voorlopig op een totaalbedrag van 3 miljard euro.

KPN maakte vorige week 4.800 gedwongen ontslagen bekend. Volgens het KPN-bestuur is het massa-ontslag het laatste redmiddel voor het noodlijdende bedrijf. Het concern zou hierover vanmiddag voor de tweede maal met de vakbonden overleggen. Vandaag is het de eerste officiële werkdag van A. Scheepbouwer als bestuursvoorzitter van KPN.