Hoe krijg ik het euroteken op mijn computer?

Op nieuwe toetsenborden zit standaard een toets met het euroteken. Op oude toetsenborden zit nog niet zo'n toets, maar u kunt wel een sneltoets aanmaken voor het euroteken. In een tekstverwerkingsprogramma als Microsoft Word kan dat door onder `invoegen' de optie `symbool' te selecteren. In recente versies van het programma is het euroteken opgenomen in de standaard tekenset. Door op het teken te klikken en dan de optie `sneltoets' te selecteren, kunt u een bepaalde toetscombinatie (bijvoorbeeld Alt-E) toewijzen aan het euroteken.

Het kan zijn dat op uw computer nog een tekenset staat waarin het euroteken niet is opgenomen. Dit kunt u controleren door, bijvoorbeeld in Word, de numerieke code van het teken in te toetsen. Elk letterteken heeft zo'n numerieke code, bijvoorbeeld Alt-159 voor het guldenteken (ƒ). Als u de alttoets ingedrukt houdt en op het numerieke toetsenbord (rechts op uw toetsenbord) het getal 159 intypt, moet het guldenteken verschijnen. De numerieke code voor het euroteken is Alt-0128 (vergeet de nul niet).

Als het euroteken na het intypen van Alt-0128 niet verschijnt, staat de euro nog niet in uw tekenset. U kunt een nieuwe versie van de tekenset binnenhalen op de website van Microsoft (www.microsoft.com/typography) en die installeren op uw computer.