Skister Cavagnoud overleden aan de gevolgen van val

De Franse skister Régine Cavagnoud is vandaag aan de gevolgen van haar zware val op de Oostenrijkse piste Pitztaler overleden. De 31-jarige wereldkampioene op de Super-G kwam maandag in botsing met de Duitse trainer Markus Anwander. Ze liep daarbij zware verwondingen aan hoofd, longen en lever op. Na de botsing onderging Cavagnoud in de universiteitskliniek in Innsbruck een vier uur durende operatie, maar deze ingreep heeft haar leven niet kunnen redden. Volgens de artsen waren haar hersenen te zwaar beschadigd. Ook Anwander raakte bij de botsing zwaar gewond. Zijn toestand is redelijk stabiel. Hij bevond zich op de piste toen Cavagnoud naar beneden kwam. Cavagnoud won in haar loopbaan behalve de wereldtitel op de Super-G dit jaar in St. Anton een zilveren medaille op deze discipline in 1997. In 1994 overleed de Oostenrijkse Ulrike Maier na een val op de piste. Zij kwam met haar hoofd tegen een tijdwaarnemingspaal.