Jordan verliest bij rentree

Michael Jordan heeft vannacht bij zijn rentree in de Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA de eerste wedstrijd van het seizoen met de Washington Wizards verloren. In een uitverkocht Madison Square Garden wonnen de New York Knicks nipt met 93-91.

De eerste NBA-wedstrijd in drie jaar tijd voor Jordan werd over de hele wereld gevolgd door miljoenen liefhebbers. De 38-jarige Jordan stond 37 minuten in het veld. Hij maakte negentien punten en pakte vijf rebounds. Van zijn 21 schoten waren er slechts zeven raak. In de slotfase had de nummer 23 van de Wizards met nog achttien seconden op het bord de stand gelijk kunnen trekken, maar zijn poging een driepunter te maken mislukte.

Jordan keek met gemengde gevoelens terug op zijn rentree. ,,Ik ben een beetje ouder, het spelletje is veranderd en mijn ploeggenoten zijn anders'', zei Jordan. ,,Ik probeerde iedereen in de wedstrijd te betrekken, maar het kostte me moeite in het ritme te komen. Toch ben ik niet ontevreden. Er zaten een paar prima schoten tussen.''

Voorafgaand aan de wedstrijd werd uitgebreid stilgestaan bij de aanslag op het World Trade Center. Brandweermensen werden op het basketbalveld geëerd en de doden werden herdacht. Het publiek kreeg een videoboodschap te zien van president George W. Bush en liederen als God Bless America en het volkslied werden gespeeld.

Het is voor Jordan de tweede keer dat hij een rentree maakt in de NBA. Hij won met de Chicago Bulls zes keer de NBA-finale. De afgelopen jaren stond hij als eigenaar van de Wizards aan de zijlijn.