Jean van de Velde maakt vervolg op Soldaat van Oranje

Begin volgend jaar starten de opnamen voor Soldaat van Oranje 2 - Het vervolg, net als de door Paul Verhoeven geregisseerde succesfilm Soldaat van Oranje (1977) een productie van Rob Houwer. Het tweede deel van de autobiografie van Erik Hazelhoff Roelfzema heeft als raamvertelling de Molukse treinkapingen van de jaren zeventig en gaat over de betrokkenheid van de voormalige verzetsman bij de opstand van de RMS tegen de jonge Indonesische republiek in 1950. Jean van de Velde (All Stars, Lek) tekent voor scenario en regie van de film, die over een budget kan beschikken van 26,5 miljoen gulden, door een op 15 november startende uitgifte van aandelen in een commanditaire vennootschap.

Beoogde hoofdrolspelers zijn onder meer Rutger Hauer, Antonie Kamerling, Lucy Liu en Ben Kingsley.

Van de Velde is tot 1 januari 2002 werkzaam als intendant van het Nederlands Fonds voor de Film.