Activist van Hamas vermoord in Hebron

De Israëlische strijdkrachten hebben vandaag een Palestijnse activist vermoord.

In Hebron, op de bezette westelijke Jordaanoever, werd Jamil Jadallah gedood door een raket, die werd afgevuurd vanuit een Israëlische legerhelikopter. De 25-jarige Jadallah, een bekende activist van de militaire vleugel van de islamitische organisatie Hamas, is in het verleden door Israëlische woordvoerders beschuldigd betrokken te zijn geweest bij aanslagen van Palestijnen op Israëlische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever.

Het Israëlische leger heeft de dood van Jadallah bevestigd. Volgens een woordvoerder van het leger stond Jadallah op het punt nieuwe aanslagen op joodse doelen te plegen.

Eerder vandaag drongen Israëlische soldaten, vergezeld van tanks, het Palestijnse dorp Arrabe op de Jordaanoever binnen, op zoek naar Palestijnse militanten. Een Israëlische woordvoerder meldde later dat een Palestijn is opgepakt die van plan zou zijn geweest een zelfmoordaanslag op een doel in Israël uit te voeren. Hij zou lid zijn van de organisatie Islamitische Jihad. Een medewerker van de man en vier ,,verdachten'' werden eveneens gearresteerd in Arrabe, aldus het Israëlische leger.

Ooggetuigen meldden vanuit Arrabe dat de Israëlische soldaten in een vuurgevecht twee Palestijnen hebben verwond. Aan de strijd zouden behalve de tanks ook gevechtshelikopters en pantserwagens hebben deelgenomen. Het leger meldde dat in Arrabe een soldaat gewond is geraakt.