Prix Médicis voor Benoît Duteurtre

De Franse literatuurprijs Prix Médicis is dit jaar toegekend aan Benoît Duteurtre voor zijn boek Le voyage en France. De Prix Fémina, die door een jury van uitsluitend vrouwen wordt toegekend, gaat naar Marie Ndiaye voor haar boek Rosie Carpe. De Prix Médicis voor de beste in het Frans vertaalde roman gaat naar de Chileen Antonio Skarmeta voor zijn boek La boda del poeta, dat zich afspeelt in de tijd voor de Eerste Wereldoorlog. Skarmeta werd vooral bekend door zijn boek Ardiente paciencia, dat werd verfilmd onder de titel Il Postino. De Prix Fémina voor de beste vertaalde roman gaat naar de Ier Keith Ridgway voor The long falling, over een boerin die haar echtgenoot doodt en intrekt bij haar homoseksuele zoon. Aan de prijzen zijn geen geldbedragen verbonden.