Militair verdacht van aanrijden Turkse man

Een 23-jarige militair wordt ervan verdacht in de nacht van 16 op 17 oktober in Apeldoorn expres een Turkse man te hebben aangereden. Volgens het slachtoffer, de 31-jarige M. Citak, handelde de man uit racistische motieven. De man liep bij de aanrijding 21 botbreuken op. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Volgens Citak werden hij en een vriend lastiggevallen door twee mannen, allebei beroepsmilitair. `Dood aan alle moslims', en `fuck islam', zouden beiden mannen hebben geroepen. Daarop onstond een vechtpartij, waarbij over en weer klappen vielen, aldus Citak. Toen het slachtoffer zijn weg wilde vervolgen, werd hij door de 23-jarige militair met een auto aangereden. Volgens het openbaar ministerie in Arnhem, dat de zaak in onderzoek heeft, staat vast ,,dat het slachtoffer ernstig gewond is geraakt als gevolg van een strafbaar feit''.