Moord op katholieken

Bij een aanslag op een katholieke kerk in Pakistan zijn gisteren zestien mensen gedood. Een groep zwaar bewapende mannen opende het vuur op kerkgangers in de stad Bahalwalpur, in het zuiden van de provincie Punjab. De aanslag is niet opgeëist. De politie vermoedt een verband met de Amerikaanse luchtaanvallen op Afghanistan.

President Musharraf van Pakistan veroordeelde de aanslag en betreurde het verlies van ,,zestien onschuldige levens''.

Onder de felle veroordelingen van de aanslag waren die van paus Johannes Paulus II en Iran. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Teheran zei dat het om ,,een onaanvaardbaar complot'' ging. De Pakistaanse minister van Minderhedenbeleid, Tressler, zei dat christenen in Bahawalpur dreigementen hebben ontvangen. Hij erkende dat de veiligheidsmaatregelen hebben gefaald.