KPNQwest verwacht meer omzet

Het telecombedrijf KPNQwest verwacht dat de omzet dit jaar hoger zal uitvallen dan was voorspeld. De bijstelling is mogelijk door het wegvallen van belangrijke concurrenten en een eenmalige meevaller eerder dit jaar. Dit heeft de gezamenlijke onderneming van KPN en het Amerikaanse Qwest vanochtend bekendgemaakt bij de presentatie van de kwartaalresultaten. KPNQwest, dat glasvezelnetwerken exploiteert, denkt voor heel 2001 een omzet van 800 miljoen euro (1,7 miljard gulden) te kunnen halen in plaats van de eerder verwachte 780 miljoen euro.

,,We zijn niet wildenthousiast [over het huidige economische klimaat] maar willen ook niet conservatief lijken'', aldus bestuursvoorzitter Jack McMaster vanmorgen in een telefonische toelichting. KPNQwest verwacht dit jaar ook een positief bedrijfsresultaat voor rente en afschrijvingen (Ebitda). ,,Voor het eerst in onze geschiedenis'', aldus McMaster.

In het derde kwartaal werd een positief bedrijfsresultaat van 2,7 miljoen euro geboekt tegen een verlies van 31,2 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar. Dat is beter dan was verwacht.

Het nettoverlies was echter groter dan verwacht. Het verlies kwam uit op 60,5 miljoen euro tegenover 23,9 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar. Analisten rekenden gemiddeld op een verlies van 56,6 miljoen euro, aldus een overzicht van persbureau Bloomberg. De beurskoers van KPNQwest steeg vanochtend met ruim 1 procent tot 8,30 euro per aandeel. De hogere omzetverwachting voor het hele jaar dankt KPNQwest onder meer aan nieuwe klanten die zijn binnengehaald doordat concurrenten als Viatel en Psinet in financiële problemen zijn geraakt.