Aston Villa koploper in Engelse competitie

Aston Villa is de nieuwe koploper in de Engelse voetbalcompetitie. De club uit Birmingham, winnaar van de Europa Cup voor landskampioenen in 1986, won zaterdag met 3-2 van Bolton Wanderers. De Colombiaanse sterspeler Juan Pablo Angel scoorde twee keer voor Villa en bracht zijn totaal op acht competitietreffers. Hij werd vorig jaar voor 35 miljoen gulden overgenomen van River Plate.

Aston Villa profiteerde van de puntendeling van de topclubs Leeds United en Manchester United. Op Old Trafford kwam de thuisploeg in de slotfase langszij dankzij een rake kopbal van de Noorse invaller Solksjaer (1-1). De Nederlandse basisspeler Van Nistelrooy was nog dichtbij de winnende treffer. Leeds was een kwartier voor tijd op voorsprong gekomen door een dubieus doelpunt van Viduka.

Arsenal stelde teleur met een 1-1 gelijkspel tegen Sunderland, dat in blessuretijd een doelpunt werd onthouden wegens vermeend buitenspel. Stadgenoot Chelsea behaalde eenzelfde resultaat tegen Derby County. De Nederlander Hasselbaink was weer trefzeker, nadat de Italiaanse grijsaard Ravanelli de score had geopend voor Derby.

In de Spaanse competitie leed koploper Deportivo la Coruña de tweede nederlaag van dit seizoen. De topploeg ging met 2-1 onderuit bij Rayo Vallecano. Real Betis verzuimde op gelijke hoogte te komen. De ploeg uit Sevilla verloor met 3-0 van Barcelona, dat nu tweede staat op één punt van Deportivo.

De Nederlander Kluivert scoorde niet, maar bood zijn ploeggenoot Saviola met een fraaie hakbal de kans te scoren. De Braziliaan Rivaldo maakte na rust twee doelpunten voor Barcelona. De Nederlander Overmars raakte geblesseerd aan de buitenmeniscus van de rechterknie. Hij moet volgende week het topduel tegen Real Madrid missen. De titelhouder behaalde zijn eerste uitzege van dit seizoen. Madrid won na een 2-1 achterstand met 3-2 van Villareal.

In de Italiaanse competitie won AS Roma de stadsderby tegen Lazio met 2-0. Delvecchio en Totti waren trefzeker voor Roma, dat naar de tweede plaats steeg. Debutant Chievo bleef stevig aan de leiding in de Serie A. Marazzina, Manfredini en Eriberto bezorgden de tweede club uit Verona de zesde overwinning van dit seizoen.

PORTRET CHIEVO pagina 19