Animateur op beurs

De Amsterdamse beurs heeft vanmorgen zonder veel problemen een nieuw handelssysteem in gebruik genomen. In het nieuwe systeem wordt de traditionele hoekman vervangen door een `animateur'.

,,Sommige handelaren hadden kleine problemen om toegang te krijgen tot het systeem'', aldus een handelaar van Kempen & Co, die de problemen omschreef als ,,hinderlijk, maar niet onoverkomelijk''. Een handelaar van Van der Moolen zei dat velen vandaag nog als `testdag' beschouwen. ,,Iedereen moet wennen aan het systeem en wacht af of de transacties ook op een goede manier verwerkt worden.''

De introductie van het Franse systeem is een gevolg van de fusie van de beurzen van Parijs, Amsterdam en Brussel tot Euronext. De animateur verzorgt de handel in de kleine fondsen waar weinig in wordt gehandeld. Voor de andere fondsen worden koper en verkoper nu automatisch via het computersysteem bij elkaar gebracht.

BEURSVERSLAG pagina 13