Telecom-klap

Bij KPN moeten 4800 werknemers ,,versneld afscheid nemen' en ze worden dus ontslagen. Eerdere pogingen om ander werk te zoeken voor de overbodig geachte werknemers zijn niet gelukt dus het ziet er somber voor hen uit. Maar verdwijnt met die mensen automatisch de loodzware schuldenlast van 50 miljard gulden die de oorzaak is van de problemen? Of wordt voor de kostenbesparing de service van de KPN teruggebracht tot het niveau van de NS? Onverklaarde vertraging, maanden wachten voor een nieuwe aansluiting. Gisteren viel een groot aantal verbindingen urenlang uit.

De werknemers zijn niet de oorzaak van de problemen maar de bestuurders die 45 miljard hebben vergokt aan megalomane binnen- en buitenlandse aankopen. Toch blijft de top. Voorzitter Paul Smits treedt af, maar blijft lid van de Raad van Bestuur. En Ad Scheepsbouwer, de voorzitter van de Raad van Commissarissen die de financiële blunders heeft gefiatteerd, wordt voorzitter van de Raad van Bestuur. In al die landen waar de KPN wou expanderen, zou dat niet zijn gepikt.

Gerectificeerd

Ad Scheepbouwer

In de rubriek Z-notities (in de krant van zaterdag 27 oktober, pagina 35) staat onder het kopje Telecom-klap dat Ad Scheepbouwer, aankomend bestuursvoorzitter van KPN, voorzitter van de raad van commissarissen is. Scheepbouwer is lid van de raad, maar geen voorzitter.

    • Maarten Huygen