Roda en NEC blijven steken op gelijkspel

Roda JC is er gisteravond niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen NEC winnend af te sluiten. De Limburgers bleven op 0-0 steken. Roda JC kwam door het gelijke spel op acht punten, maar blijft op de zeventiende plaats in de eredivisie staan.

De ploeg van coach Leekens had vooral in de eerste helft moeite met een zeer verdedigend spelend NEC. Roda kreeg wel enkele kansen, maar Anastasiou benutte die niet. Vooral in de opbouw mislukte bij de thuisploeg te veel. NEC was vlak voor rust slechts een keer gevaarlijk. Jansen ging er op links vandoor, maar schoot ver naast.

In de tweede helft nam de druk van Roda op het NEC-doel toe. Doelman Gentenaar redde in de 55ste minuut fraai op een schot van Soetaers. Vrede kopte vervolgens van dichtbij over na een hoekschop. Daarna slaagden ook Lawal en Anastasiou er niet in om de NEC-doelman te passeren.

Roda richt zich nu op de wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv, de return in de tweede ronde van de UEFA-beker. Roda verdedigt in Israël de winst van 4-1 in Kerkrade. Leekens maakte donderdag een einde aan alle twijfels over de reis naar Tel Aviv. Hij gaat, dus de selectie ook. Sommige spelers twijfelden eraan of Roda na de aanslagen in de VS wel naar Israël moest afreizen. Zeker na de moord onlangs op minister van Toerisme Zeevi en de aanval van het Israëlische leger woensdag, waarbij vijf Palestijnen om het leven kwamen.