Patriottische ballen kleuren World Series

De New York Yankees en de Arizona Diamondbacks spelen komende nacht de eerste wedstrijd in de World Series met een speciale honkbal. Op de bal is de Amerikaanse vlag afgebeeld. De eerste worp met de bal komt op naam van Yankee-werper Mike Mussina.

,,Deze ballen zijn ontworpen om de patriottische stemming weer te geven waarin de Verenigde Staten verkeren sinds de aanslag op 11 september'', zei een woordvoerder van het bedrijf Major League Baseball Properties, dat opdracht heeft gegeven tot de fabricage van de ballen. De ballen worden gemaakt door het bedrijf Rawling Sporing Goods en zullen na afloop van de wedstrijden voor het goede doel worden verkocht.

De ploeg uit Arizona komt voor het eerst in de geschiedenis de World Series, dankzij een 4-1 overwinning op de Atlanta Braves. De Yankees daarentegen zijn een vertrouwde verschijning in de finalereeks van het Amerikaanse honkbal. De afgelopen drie jaar won het team uit New York de finalereeks. De Yankees bereikten de finale nadat ze de Seattle Mariners met 4-1 hadden verslagen.

De eerste twee van maximaal zeven wedstrijden in de best-of-seven-serie worden komende nacht gespeeld in de stad Phoenix in Arizona. Morgen volgt de tweede wedstrijd en vanaf dinsdag staan drie wedstrijden op het programma in New York. Als de strijd dan nog niet is beslist, keren beide teams zaterdag voor de resterende duels terug naar Arizona.