Notaris verdacht van fraude

Het openbaar ministerie (OM) vervolgt vastgoedhandelaar mr. R.M. en drie anderen voor onder meer valsheid in geschrifte, fraude met onroerendgoedtransacties en belastingfraude voor enkele tientallen miljoenen guldens. Eén van de andere verdachten is notaris Le C. Naar nu bekend is geworden deed de Fiod in 1997 al invallen in deze zaak. In 1998 zat M. enkele weken vast. Tot nu toe heeft justitie nog geen enkele ruchtbaarheid aan deze zaak gegeven. Dinsdag staan M. en zijn medeverdachten terecht bij de rechtbank in Utrecht.

Gerectificeerd

Notaris Le C.

In het bericht Notaris verdacht van fraude (in de krant van zaterdag 27 oktober, pagina 15) wordt een van de verdachten aangeduid als notaris Le C. Het gaat hier om mr. M.F. le C. uit Hilversum en niet om zijn ambtgenoot mr. P.J.F.M. Le Cat uit Amsterdam, die niets met deze zaak te maken heeft.