Afstandsbediening

Overgewaaid uit Amerika: de verkeersruzie die wordt beslecht met het pistool als afstandsbediening. Middenin de Amsterdamse uitgaansallee de Reguliersdwarsstraat, waar in de vroege zondagmorgen een auto met mannen stilstond omdat de bestuurder met iemand een praatje wilde houden. De mannen in de auto daarachter wilden dóór en er ontstond een woordenwisseling. De klemgezette bestuurder trok zijn afstandsbediening en zapte de praatjesmaker weg. Dood. Boem voor het recht van overpad. De dader werd meteen gepakt met revolver en al. Zou hij al spijt hebben?

Later probeerde een andere Amsterdammer op straat met een pistoolschot een ruzie te beslechten met iemand op een balkon. Gelukkig richtte hij de afstandsbediening verkeerd. Ook werd een man doodgestoken omdat hij de scooter van een ander had verplaatst. Het geduld raakt op en dan zijn vuurwapens gevaarlijk, maar commissaris Van Riessen is ook ongeduldig als hij elke auto wil fouilleren op wapenbezit. Eerst maar eens die één miljoen rondslingerende aangiften behandelen.

    • Maarten Huygen