Gehandicapte krijgt geld voor prostituee

De gemeente Tilburg geeft een lichamelijk gehandicapte inwoner van die stad elke maand geld waarmee hij het bezoek van een prostituee aan huis kan betalen. Het gaat om een bedrag van 190 gulden, afkomstig uit de regeling bijzondere bijstand, zo zei een woordvoerder van de gemeente vandaag.

De 48-jarige Tilburger heeft zeven jaar lang een verbeten strijd gevoerd voor een financiële vergoeding voor het contact met een prostituee. De man is lichamelijk gehandicapt en zegt niet in staat te zijn om zijn seksuele behoeften te vervullen. Diverse instanties wezen zijn verzoek af, onder meer omdat seks niet tot de eerste levensbehoeften behoort.

Dat de sociale dienst in Tilburg overstag is gegaan, heeft te maken met een nieuw advies van de GGD. Die liet zich positief uit over frequent bezoek van een prostituee aan de Tilburger. Omdat het bezoek hem rust brengt, zou hij minder medicijnen hoeven in te nemen.

Een woordvoerster van de Gehandicaptenraad juicht het besluit van de sociale dienst in Tilburg toe. Volgens haar is het uitzonderlijk dat een dergelijk verzoek wordt toegewezen. ,,Terwijl meerdere gehandicapten er om vragen. Deze toewijzing is zeer uniek, hopelijk volgen er meer''.