Welke spitsen?

,,Een beetje moe'' wordt Jan Vennegoor of Hesselink van de discussies over het ideale spitsenkoppel bij PSV. Volgens coach Gerets kon hij gisteravond niet langer heen om de 22-jarige aanvaller die in het duel met Nantes voor het eerst sinds 8 september samen met Kezman de frontlinie vormde. ,,Het is te simpel om na de 0-0 af te leiden dat we niet samen kunnen spelen'', zei Vennegoor, die twee keer dicht bij een doelpunt was. ,,We moeten nog aan elkaar wennen. Hoewel we tegen Nantes weinig kansen hebben gecreëerd, hadden we er tenminste één moeten benutten.''

Afgelopen zaterdag scoorde hij twee keer tegen De Graafschap, toen zijn Joegoslavische teamgenoot een vrije dag had gekregen. ,,De situatie rond de spitsen is niet te vergelijken met twee maanden geleden'', meende Gerets. ,,Sindsdien is Jan veel balvaster geworden. Het was een logische keuze om Kezman vanaf links rond Vennegoor te laten zwerven. Maar op dit niveau mag je de schaarse kansen niet laten liggen. Blijkbaar is PSV net niet goed genoeg voor de Europese top.''

Vennegoor of Hesselink klampte zich vast aan de gedachte dat PSV kwalificatie voor de tweede ronde van de Champions League nog in eigen hand heeft. ,,Het schijnt dat we op bezoek gaan in de hel'', zei hij. ,,Galatasaray is thuis moeilijk te verslaan. Maar misschien is een gelijkspel al genoeg, het is erg ingewikkeld in deze spannende groep. Ik weet niet of de trainer in Istanbul opnieuw kiest voor een combinatie tussen Kezman en mij. Ik beschouw mezelf nog niet als basisspeler. In september scoorde ik twee keer in het duel met Fortuna Sittard. Vervolgens zat ik tegen Nantes op de bank. Gerets heeft nu eenmaal meerdere opties voor de positie van de spitsen.''