Raad van State: Algerijn ten onrechte vrij

De vreemdelingenrechter in Haarlem heeft drie weken geleden ten onrechte een van terroristische activiteiten verdachte illegale Algerijn op vrije voeten gesteld. De Raad van State heeft het vonnis vernietigd, wat betekent dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de man weer in vreemdelingenbewaring mag nemen. De IND zal echter niet actief op zoek gaan naar de man, zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie. Alleen als de Algerijn toevallig tegen de lamp loopt, bijvoorbeeld bij een verkeerscontrole, wordt hij opnieuw opgepakt. De Algerijn werd samen met drie anderen twee dagen na de aanslagen in de Verenigde Staten opgepakt. Volgens justitie zou het viertal terroristische aanslagen voorbereiden. De Algerijn werd later op vrije voeten gesteld.