`Herminator' hoopt op een wondertje

Hermann Maier heeft de Olympische Winterspelen nog niet uit zijn hoofd gezet. Acht weken geleden overleefde de Oostenrijkse skiheld ternauwernood een verkeersongeluk met zijn motor, maar hij koestert nog hoop dat hij op tijd geneest van zijn zware verwondingen. ,,Misschien gebeurt er nog wel een wondertje.''

De artsen van de 28-jarige Maier achten het echter uitgesloten dat hij over drieënhalve maand in Salt Lake City in de Verenigde Staten aan de start staat voor het olympisch skitoernooi. ,,Als het normaal loopt, haal ik het niet'', beseft ook Maier, die meervoudig wereld- en olympisch kampioen is.

De `Herminator', zoals hij in eigen land wordt genoemd, beleeft moeilijke dagen nu zijn collega's komend weekeinde voor het eerst weer in Sölden van de bergen afdalen. ,,Eigenlijk wil ik er helemaal niet aan denken. Maar als ik de beelden zie van mooie pistes met zon en sneeuw, dan begint het natuurlijk weer behoorlijk te kriebelen.''

Maier besteedt elke dag tien uur aan oefeningen om terug te komen. Toch is het moment waarop hij weer op de ski's kan staan naar alle waarschijnlijkheid nog vrij ver weg voor hem. ,,Als ik 's ochtends wakker wordt, is mijn lichaam zo stijf dat ik nauwelijks kan opstaan. En 's avonds doet alles ook weer pijn.''

De artsen van Maier denken dat hij over een kleine twee maanden voor het eerst weer zijn skischoenen kan aantrekken. Zijn gehavende rechterbeen is nog opgezwollen, maar volgens de skiër verloopt de genezing goed. ,,Ik denk dat veel mensen de complexiteit van de blessure overschat hebben. ''