Geri lanceert sekssite

De Britse zangeres en ex-Spice Girl Geri Halliwell, die momenteel een hit heeft met het lied It's Raining Men, opent vanmiddag een Engelstalige website voor seksuele voorlichting aan tieners, www.likeitis.org.uk.

Vanaf half zes vanavond kunnen tieners rechtstreeks met de zangeres chatten. De site is opgezet door de organisatie Marie Stopes International, die wereldwijd `waardevrije' voorlichting over seks en zwangerschap wil geven. Op de vrolijk opgemaakte website met een foto van Halliwell staan vragen en antwoorden over tienerzwangerschappen (in Groot-Brittannië een groot probleem), seksueel overdraagbare aandoeningen (love bugs), seks en liefde en voorbehoedmiddelen: safe sex.

Halliwell heeft in haar functie als VN Goodwill Ambassadrice vorig jaar al gewezen op het belang van goede seksuele voorlichting. ,,Jaarlijks sterven 600.000 vrouwen door problemen bij hun zwangerschap'', zei ze. ,,We leven niet meer in victoriaanse tijden.''

De roodharige zangeres (Ginger Spice) is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot een nieuwe seksbom in Groot-Brittannië: begin deze maand zong ze nog voor de Britse troepen in de woestijn van Oman. Halliwell is ook Goodwill-ambassadrice voor de actiegroep die voorlichting geeft over borstkanker, Breastassure.