Dalai Lama in Europarlement

De geestelijk leider van het boeddhisme, de Dalai Lama, pleit voor een groter begrip van leden van verschillende beschavingen voor elkaar. Aanslagen in de VS en andere vormen van terrorisme zijn in zijn ogen alleen te voorkomen door een ,,groter universeel gevoel voor verantwoordelijkheid''. Dat heeft hij gisteren gezegd tijdens een speciale zitting van het Europees Parlement in Straatsburg. De Tibetaanse leider wees erop dat ,,de wereld in toenemende mate onderlinge afhankelijkheid van werelddelen'' vertoont. ,,We moeten daarom leren werken, niet alleen voor ons zelf, familie of land, maar voor de hele mensheid.'' Hij drong aan op dialoog tussen burgers onderling en met de Chinese overheid, in de hoop op vreedzame wijze te komen tot meer autonomie voor Tibet. Ook bepleitte hij afschaffing van alle legers.