Daewoo-chef: ik keer terug

De voortvluchtige oprichter en vroegere topman van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Daewoo, Kim Woo-Choong, is van plan aan het eind van het jaar terug te keren naar zijn land. Dat schrijft hij in een gisteren gepubliceerde brief aan de zakenkrant Korea Economic Daily. Kim vertrok in juli 1999 met de noorderzon, nadat Daewoo was bezweken onder een enorme schuldenlast en is sindsdien spoorloos. Met de brief laat hij voor het eerst weer iets van zich horen. Tegen de 65-jarige Kim is een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens geknoei met de boekhouding bij Daewoo. In de brief ontkent hij daaraan schuldig te zijn. Kim verontschuldigt zich voor het leed dat de ondergang van Daewoo heeft veroorzaakt. Hij wijst ook op de bijdrage van Daewoo aan de ontwikkeling van Zuid-Korea.