Congres VS steunt forse geldinjectie voor economie

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren een plan goedgekeurd om het komende jaar 100 miljard dollar (247 miljard gulden) uit te trekken om de economie te stimuleren na de terreuraanslagen van 11 september. Bedrijven krijgen belastingverlagingen en werknemers die eerder niet van een verlaging van de inkomstenbelasting konden profiteren, krijgen een eenmalige uitkering. Daarbij gaat het om een bedrag van 300 dollar voor alleenstaanden en 600 dollar voor gehuwden. Het plan werd aangenomen met een nipte meerderheid van 216 tegen 214 stemmen. Dit kwam doordat veel Democraten tegen het door de Republikeinen voorgestelde plan stemden. De tegenstemmers zien het vooral als een beloning voor bedrijven die president Bush in zijn verkiezingscampagne hebben gesteund.