Citaten

,,We staan aan het begin van een lang en verstrekkend conflict.'' Joschka Fischer (Bündnis 90/Grünen), minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland.

,,Hoe langer de bombardementen duren, des te korter wordt de lijst van staten die de actie steunen.'' Magda Aelvoet (Agalev), minister van Milieu in België.

,,Een oorlog beginnen is terroristisch geweld beantwoorden met gewapend geweld.'' Dominique Voynet, leidster van Les Verts in Frankrijk.

,,Solidariteit betekent niet Ja en Amen zeggen.'' Claudia Roth, voorzitter Bündnis 90/Grünen na haar oproep bombardementen tijdelijk te staken.

,,We mogen nu niet weglopen, we moeten meebeslissen.'' Renate Künast (Bündnis 90/Grünen), minister van Volksgezondheid en Landbouw.

,,De bombardementen zijn een oorlogshandeling tegen het Afghaanse volk.'' Noël Mamère, kandidaat van Les Verts bij de presidentsverkiezingen in Frankrijk.

,,De Groenen zijn het eens, er is onderling geen verschil van inzicht.'' Dominique Voynet, de partijleidster van Les Verts in Frankrijk.

,,Het lijkt erop dat George W. Bush echt de zoon van zijn vader is.'' Noël Mamère, presidentskandidaat van Les Verts in Frankrijk volgend voorjaar.