Busbedrijf Hermes houdt zelfstandigheid

De Zuid-Nederlandse busonderneming Hermes blijft zelfstandig. Meerderheidsaandeelhouder Connexxion ziet af van een fusie. Dat staat in een deze week uitgegeven verklaring van het management van de Hermes Groep in Weert.

Hermes, die busdiensten verzorgt in Limburg, Oost-Brabant en een deel van Gelderland, blijft wel onderdeel uitmaken van de Connexxion Groep. Volgens een woordvoerder van Hermes heeft Connexxion geconstateerd dat voor een volledige integratie van Hermes in Connexxion ,,onvoldoende draagvlak'' bestaat.

Het management van Hermes en de raad van bestuur van Connexxion hebben afgesproken dat beide ondernemingen wel operationeel gaan samenwerken. Bovendien moet bij Hermes het rendement worden verbeterd. Connexxion heeft 75 procent van de aandelen van de Hermes Groep. De overige 25 procent is in handen van de provincie Limburg en enkele Limburgse gemeenten. Ondanks het afketsen van de fusie is Connexxion wel nog in overleg met de Limburgse aandeelhouders over een overname van hun aandelen.

Connexxion en Hermes kwamen twee weken geleden in het nieuws door voormalig bestuursvoorzitter F. Sevenstern. Accountantsonderzoek bij Hermes toonde aan dat privé-uitgaven van Sevenstern ,,ten laste waren gebracht van een dochtermaatschappij van de Hermes Groep.''