Van Nistelrooy de beste bij United

Manchester United en Barcelona hebben zich gisteren verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de Champions League. Manchester United liep in de slotfase over de Grieken van Olympiakos Piraeus heen (3-0), Barcelona verspeelde in Frankrijk een snelle voorsprong van 2-0 om alsnog in blessuretijd het winnende doelpunt te maken: 2-3.

Naast deze clubs plaatsten ook Bayern München, Juventus, Bayer Leverkusen en Deportivo la Coruña zich gisteren voor de volgende ronde van de Champions League. Eerder hadden al Sparta Praag en Real Madrid dat gedaan.

Onder aanvoering van Ruud van Nistelrooy won Manchester United gisteravond met 3-0 van Olympiakos Piraeus. Van Nistelrooy nam na een half uur een voorzet van Beckham fraai aan, kapte een verdediger en de doelman uit maar schoot vervolgens wegglijdend op de hand van Patsatzoglou. De Nederlandse spits nam zelf de strafschop, maar miste. Elf minuten voor het einde maakte de voormalige PSV'er zijn fout goed. Hij speelde zich vrij en gaf de bal aan invaller Solskjaer. Die scoorde beheerst, 1-0. Daarna liep Manchester over de Grieken heen. Eerst maakte Giggs na een geweldige pass van Veron 2-0, waarna Van Nistelrooy zijn ijver bekroonde met een treffer in blessuretijd.

Barcelona leek aanvankelijk op weinig problemen in Lyon te stuiten. De Catalanen maakten een bliksemstart. Binnen twintig minuten stond het 2-0 en leek plaatsing een feit. Eerst scoorde Kluivert, nadat Luis Enrique op de Franse doelman was gestuit. Negen minuten later schoot de Braziliaan Rivaldo raak.

Het venijn zat in de tweede helft. De Fransen, die aanvallend voetbal speelden, gaven in de tweede helft alles. Dat leidde snel tot de 1-2. De Franse aanvalsdrift had pas kort voor het einde succes. Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd het 2-2, door Carrière. Maar in een van de spaarzame counters kon invaller Gerard Barcelona in blessuretijd alsnog aan de volle winst helpen.

Ook Juventus plaatste zich voor de volgende ronde door een 3-1 overwinning op Porto. Na dertien minuten namen de Portugezen de leiding toen Clayton een vrije trap achter Buffon in het doel schoot. Bijna twintig minuten later liet Del Piero zien dat hij dat kunstje ook goed beheerst: 1-1. Amper twee minuten in de tweede helft kopte Montero uit een hoekschop de bal in het doel, 2-1. De Fransman Trezeguet maakte het derde doelpunt van Juventus.