Aardappel-courgettesoep

Serveer deze eenvoudige, landelijke Italiaanse soep bijvoorbeeld als lichte maaltijd met stokbrood en beleg of als een stevig voorgerecht. Een zelfgetrokken krachtige bouillon is de basis van deze makkelijk te maken soep. Een met blokjes gemaakte bouillon is echt tweede keus.

Pel de ui en snipper hem. Verhit de olijfolie in een grote, zware pan en fruit er de ui circa 8 minuten op een matig vuur in tot de ui gaar maar niet bruin is. Voeg de bouillon, aardappels en wat zout en peper toe. Breng aan de kook op een hoog vuur. Draai het vuur middelhoog en laat circa 10 minuten zachtjes koken tot de aardappels bijtgaar gaar. Voeg de courgettes en pasta toe en laat alles nog circa 10 minuten koken tot de pasta en courgettes bijtgaar zijn.

Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper. Schep er vlak voor het serveren de gehakte verse munt door. Schep de soep in voorverwarmde soepborden en strooi er wat geraspte pecorino romano over. Dien op en geef er stokbrood bij.

    • Kim Maclean