Kortere werktijd bij Walt Disney

Walt Disney wil dat 7.400 werknemers naar een 32-urige werkweek gaan en salaris inleveren. Het Amerikaanse amusementsbedrijf heeft een oproep gedaan aan werknemers om vrijwillig aan de werkverkorting mee te doen. ,,Voor sommigen is dit wellicht een kans omdat ze toch al minder wilden werken'', aldus een woordvoerder van Walt Disney. Het bedrijf voerde al een werkverkorting door na de aanslagen van 11 september, die een dramatisch effect hebben op het aantal bezoekers van de Disney-pretparken in Florida en Californië. Vooral het park in Orlando, Florida, heeft last van de aanslagen omdat het afhankelijker was van bezoekers die met het vliegtuig naar Florida reizen. Sinds de aanslagen is het aantal vliegtuigpassagiers sterk afgenomen uit angst voor nog meer terroristische acties.