Doelman Waterreus onverwacht snel terug

Twee weken eerder dan verwacht keert Ronald Waterreus terug in de selectie van PSV. De keeper onderging een maand geleden een operatie aan een slijmbeursontsteking in beide ellebogen. Morgen in de cruciale Champions-Leaguewedstrijd tegen FC Nantes zal Patrick Lodewijks nog wel onder de lat staan, maar Waterreus neemt op de bank de plaats over van Guido Budziak.

,,Ronald is fit, maar zal zeker nog niet spelen'', zei trainer Erik Gerets. ,,Het is een meevaller dat hij er weer bij is, nu moet hij nog een paar wedstrijden spelen en dan is hij helemaal terug.'' Zaterdag is daarvoor de ideale gelegenheid, wanneer PSV thuis speelt tegen RKC. Drie dagen daarna treft PSV in Istanboel Galatasaray voor de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de Champions League.

PSV kampt met een keepersprobleem. Na Waterreus raakte tweede doelman Ivica Kralj geblesseerd (enkel) bij het Joegoslavische elftal. Nog steeds is hij niet inzetbaar, hoewel er niets gescheurd of gebroken is. Daardoor kwam Lodewijks weer in beeld. Hij bleek een goede vervanger en zal ook tegen Nantes spelen.

Waterreus zou vandaag voor alle zekerheid nog een test ondergaan tijdens de besloten training in het stadion.