Theaterprijs cultuurfonds voor Audi

Pierre Audi (44) krijgt de Theaterprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor zijn durf en inventiviteit als regisseur en artistiek leider van De Nederlandse Opera. Prins Bernhard reikt op 30 oktober in De Nieuwe Kerk in Amsterdam alle Prins Bernhard Cultuurfonds Prijzen 2001 uit. De prijzen bestaan allemaal uit een bedrag van een ton.

De Martinus Nijhoff Prijs gaat naar Judit Gera uit Boedapest voor haar vertalingen van Nederlandse literatuur en poëzie in het Hongaars. De Monumentenprijs is voor de Stichting Oud-Nederlandse Vaartuigen, gevestigd in Obdam, voor haar inzet voor het behoud van oud-Nederlandse vaartuigen. De Prijs voor Toegepaste Kunst en Bouwkunst is in de wacht gesleept door H+N+S Landschapsarchitecten uit Utrecht voor hun projecten op het gebied van de landschapsinrichting.

De Prijs voor Kunst- en Cultuureducatie tenslotte, is toegekend aan de Stichting Bouwen in de Beurs, gevestigd te Leiden, voor de originele, adequate en efficiënte opzet van het project Bouwen in de Beurs.