Stuntprijzen KLM tegen crisis in luchtvaartsector

KLM heeft de vliegtarieven naar bestemmingen binnen Europa met 25 procent verlaagd. De KLM probeert met deze bodemprijzen de schade na de terroristische aanslagen op 11 september in de Verenigde Staten, zo beperkt mogelijk te houden. Sinds de luchtvaartcrisis heeft de KLM twintig procent minder passagiers vervoerd. KLM houdt voor het lopende boekjaar, dat op 31 maart 2002 afloopt, rekening met een schade van 450 miljoen euro, bijna een miljard gulden.

De kortingen sluiten volgens woordvoerster S. Maas van de KLM goed aan bij de zogeheten `zwaanzinnige aanbiedingen' waarmee KLM ieder najaar reizigers probeert te verleiden om een korte vakantietrip te maken. Vooral korte reizen naar steden als Londen, Parijs en Barcelona zijn erg populair. ,,Veel vrijetijdsreizigers zijn gevoelig voor dit soort kortingen.''

Het voordeelticket is tevens geldig als treinretour van en naar Schiphol, vanaf alle NS-stations in Nederland. De KLM verwacht veel van de goedkope tickets. Bovendien kunnen reizen voor slechts 55 gulden worden geannuleerd, ongeacht de reden waarom de trip niet door kan gaan. Van de lage prijzen kan de hele winter worden geprofiteerd. Boekingen moeten weliswaar worden gedaan voor 22 november, maar de geldigheid van de tickets loopt tot en met 31 maart 2002.